Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το ιδανικο χτενισμα για το σχημα του προσωπου σου!

Η σωστή επιλογή hairstyle για το  σχήμα του προσώπου σας είναι πολύ σημαντική γιατί ακόμα και ένα πολύ καλά κομμένο και εξεζητημένο  πρωτότυπο κούρεμα-χτένισμα,μπορεί να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα αν έχει εκτελεστεί σε λάθος σχήμα προσώπου.Αλλάζοντας κούρεμα μπορεί να αλλάξει όλη η γεωμετρία του προσώπου.Τ ο ιδανικό κούρεμα θα πρέπει να προβάλει τα όμορφα χαρακτηριστικά και να σβήνει τις ατέλειες!
Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που συμβάλλει στην εξισορρόπηση μεταξυ σχήματος προσώπου και κούρεματος , με στόχο να επιτευχθεί το οβάλ σχήμα ,το οποίο θεωρείται το πιο τέλειο στο γυναικείο πρόσωπο και το πιο ευχάριστο στο ανθρώπινο μάτι.Έτσι,όταν  μια γυναίκα  γνωρίζει το σχήμα του προσώπου της, μπορεί να προσαρμόσει το χτένισμα της  για να επέλθει ισορροπία στην όλη μορφή  του προσώπου καθώς   μπορεί  να επικοινωνήσει  καλύτερα με τον κομμωτή -στυλίστα της.



Πρόσωπο σχήμα Οβάλ
Στις γυναίκες με οβάλ πρόσωπο ,κάθε είδους χτένισμα  μακριά, κοντά, σγουρά, ίσια, κυματιστό, θα τους ταιριάζει.Απλώς δεν θα πρέπει να γίνονται υπερβολές όπως τα  πολύ κοντά γιατί αντί για οβάλ το πρόσωπο θα φαίνεται πιο στρογγυλό.



Πρόσωπο σχήμα Διαμάντι
Σε αυτό το σχήμα το κάτω μέρος του προσώπου είναι πιο μακρόστενο με έντονα τα ζυγωματικά αλλα με στενό μέτωπο και πιγούνι.Σε αυτά τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν χτενίσματα που θα μειώνουν την γραμμή που επιμυκήνει το προσωπό σας περισσότερο όπως να κάνετε χωρίστρα στο πλάι αντι για την μέση .


Πρόσωπο σχήμα Στρογγυλό
Το σημαντικότερο στο στρογγυλό πρόσωπο είναι οτι δεν πρέπει να δίνεται όγκος γιατί δίνεται περισσότερη έμφαση στο σχήμα του.Ελαφριές μπούκλες ή σε στύλ κυμματιστό είναι το ιδανικό καθώς και να δίνεται λίγο ύψος ώστε φαίνεται πιο μακρύ. Αποφύγετε τα ισομηκή κουρέματα  γιατί θα μικρύνει την όψη του προσώπου σας.



Πρόσωπο σχήμα Τετράγωνο
Τα άτομα με ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου έχουν  ευρύτερα σαγόνια. Να θυμάστε ότι πρέπει να απομακρύνετε την προσοχή από το σαγόνι σας, δώστε στον εαυτό σας χτενίσματα  που μαλακώνουν την όψη αυτή.



Πρόσωπο σχήμα Καρδιά
Στο σχήμα καρδιάς πρέπει να γίνονται χτενίσματα ώστε να μακραίνει το πρόσωπο δεδομένου ότι είναι περισσότερο σε πλάτος.Ετσι τα χτενίσματα   δεν πρέπει να είναι βαριά και γεμάτα. Είναι επίσης ενδεδειγμένο να χωρίζονται τα μαλλιά στη μέση για να δημιουργήται  μια ψευδαίσθηση του μήκους. Αφου  το οβάλ είναι το πιο  επιθυμητό σχήμα  προσώπου, προτιμήστε  ένα στύλ  που θα σας κάνει να φαίνεστε σαν να έχετε ένα οβάλ πρόσωπο, ή τουλάχιστον κοντά σε αυτό.

Πρόσωπο σχήμα Μακρόστενο.
Το μακρόστενο σχήμα του προσώπου είναι μεγαλύτερο στο μήκος  από το  πλάτος, με μακριά και ευθεία γραμμή  στο μάγουλο. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε χτενίσματα που θα προσθέσουν  πλάτος και θα ελαχιστοποίησουν του ύψους του προσώπου σας.

0 Σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More